Vlees

Vlees kopen
Scharrelvlees heeft te maken met huisvesting, biologisch vlees met de voeding van de dieren.

Wassen
Alleen in warme landen is het wassen van vlees nodig, in Nederland is dit niet gebruikelijk.

Droogdeppen
Dit gaat het best met keukenpapier. Tevens hygiƫnisch!

Voorbereiden
Let op de temperatuur van het vlees! Haal het vlees ruim op tijd uit de koeling. Koud vlees schroeit niet goed dicht.

Bak & braad product
Boter of olie heet laten worden. Let op, roomboter verbrandt snel. Bakboter en olie kunnen heter worden. Olie een temperatuur kan bereiken van 180 graden en sommige soorten zelfs 200 graden. Dat houdt in dat het te bereiden product sneller dicht schroeit en zijn sappen dus goed bewaart.

Snijden
Gebruik een juist mes, snij in de juiste richting en let op kruisbesmetting.

Marinade
Marineren droog (met kruiden)
Marineren nat (met wijn/azijn/ketjap/ketchup e.d.)