De lekkerste aardappeltjes uit de oven!

Ingrediënten
750 gram aardappeltjes (of aardappelen) (of zoveel als je nodig denkt te hebben)
flinke theelepel rozemarijn
flinke theelepel tijm
2 (flinke) tenen knoflook
halve theelepel kerrie
peper
zout
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel de aardappels af, borstel ze schoon en snijd ze zó dat ze ongeveer even groot zijn. (Tip: je kunt de aardappeltjes ook 10 minuten voorkoken zodat ze straks in de oven sneller gaar worden)
Maak in een kommetje of kopje een papje van de uitgeperste knoflook, kerrie, peper, zout, tijm en rozemarijn met olijfolie.
Verdeel de aardappels in een ovenschaal. Sprenkel de olijfolie met kruiden er over heen en hussel dit door elkaar zodat iedere aardappel met de kruidenolie is bedekt. Desgewenst kun je extra olijfolie over de aardappelen sprenkelen.
Bak de aardappelen ongeveer 30 minuten in de oven. (als je ze hebt voorgekookt is 20 minuten voldoende) Controleer of de aardappels mooi gaar zijn voor je ze uit de oven haalt. (even prikken met een vork)
Serveer deze lekkerste aardappeltjes met vlees en groenten, of een salade. Of een klodder mayo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten