Pasta met spinazie, pijnboompitten en zongedroogde tomaten

Ingrediënten
1 handje Parmezaanse kaas
1 el olijfolie
1 bosje spinazie (gewassen en gescheurde)
1 teen knoflook (fijngehakte)
12 zongedroogde tomaten
250 gr pasta
225 ml groentebouillon
2 el pijnboompitten

Bereiding
Breng de bouillon aan de kook in een pannetje. Haal van het vuur. Laat de zongedroogde tomaten 15 minuten in de bouillon weken of tot ze zacht zijn. Giet af, bewaar de bouillon en hak de tomaten grof.
Kook de pasta volgens aanwijzing op het pak; giet af.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op matig vuur tot ze licht geroosterd zijn.
Verhit de olie en fruit de knoflook 1 minuut tot het zacht is. Voeg de spinazie toe en kook tot het bijna geslonken is. Giet de bouillon erbij en roer de gehakte zongedroogde tomaten erdoor. Kook 2 minuten door tot alles goed verhit is.
Schep de passa in een grote kom om met het spinazie/tomatenmengsel en de geroosterde pijnboompitten.
Serveer met Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten