Spruitjescurry

Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
2 el olie
9 tenen knoflook, in dunne plakjes
stukje gember van 4 cm, geschild en gehakt
1 tl komijnzaad
1 tl mosterdzaad
2 tl pittige kerrie
150 gr linzen
750 ml (groente)bouillon
250 ml kokosmelk
2 zoete aardappels, geschild en in stukjes gesneden
200 gr spruitjes
handvol koriander

Bereiding
Fruit de uisnippers in een koekenpan. Voeg de meeste knoflook en de gember toe en bak ze een paar min mee.
Roer de specerijen erdoor tot de mosterdzaadjes beginnen te springen. Roer er de linzen, bouillon en kokosmelk door, laat 15 min sudderen.
Voeg de stukjes zoete aardappel toe en bak 15-20 min mee.
Blancheer ondertussen de spruitjes 3 min. Laat ze dan uitlekken en snijd ze in plakjes. Verhit de rest van de knoflook in wat olie. Als die begint te sissen voeg je de spruitjes toe. Roerbak ze 1 min.
Roer ze door de curry, samen met de koriander. Lekker met gestoomde rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten