Prei-rozemarijn notenbrood

Ingrediënten
200 gr hazelnoten (ongebrand), grof gehakt 
200 gr amandelmeel 
1 - 2 uien, fijngesneden 
1 grote prei, 
gewassen en in halve ringen gesneden 
1 teentjes knoflook, fijngesneden 
2 el ghee of kokosolie 
3 eieren, losgeklopt 
1 tl gedroogde rozemarijn 
½ bosje peterselie 
zout en versgemalen peper 
Bereiding 
Verhit de pan en bak de uien ongeveer 3 min. zonder vet, schep ze af en toe om. 
Doe de knoflook, prei met het vet erbij en bak de uien op laag vuur glazig. 
Maal de amandelen in de keukenmachine fijn of gebruik amandelmeel. Doe de rozemarijn erbij, knip de peterselie erboven grof in stukken. 
Doe de hazelnoten bij de amandelen en maal ze net niet helemaal fijn. 
Meng de losgeklopte eieren door het preirozemarijnmengsel en door het notenmensel. Breng het geheel met peper en zout op smaak. 
Bekleed een cakevorm met bakpapier. Schep het notenmengsel erin en dek het af met bakpapier. Zet het brood in de voorverwarmde oven (175 ºC) en bak het ongeveer 45 min. 
Verwijder het bakpapier en bak nog 25 min. Het brood is gaar als het stevig aanvoelt en wanneer een satéstokje er droog uitkomt. 
Dit brood kan zowel warm als koud worden gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten