Wit­lof met peer

Ingrediënten
125 gr magere spekreepjes 
500 gr witlof
2 handperen (geschild)
15 gr tijm (alleen de blaadjes)
150 g zachte geitenkaas honing 45+
60 ml boomgaardsap appel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de spekreepjes in een koekenpan op middelhoog vuur in 5 min. krokant.
Snijd de onderkant van het witlof en halveer de stronkjes in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd de peren in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dunne partjes. Leg het witlof in de ovenschaal, met de snijkant naar onderen. Leg de partjes peer ertussen.
Verdeel de spekjes en tijm over het witlof en de peer en verdeel de kaas erover. Besprenkel met het boomgaardsap. Bak in de oven in ca 25 min goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten