Rode linzensoep

Turks

Ingrediënten
Olie
Zout
4 tl paprikapoeder
4 tl gemalen komijnzaad
1 grote ui 
paar tenen knoflook
2 bouillonblokjes (voor 1 liter water)
175 gr rode linzen (gewassen)
flinke klont boter
1 el tomatenpuree
1 à 2 aardappeltjes
wortel

Bereiding 
Fruit de ui in de olie en een beetje zout tot het glazig wordt. Doe dan de knoflook erin en laat even warm worden. Voeg dan 1 liter water toe.
Als het water kookt, voeg toe de paprikapoeder, bouillonblokjes, linzen, de aardappels en wortel in blokjes.
Breng aan de kook en laat het 45 min à 1 uur op een zacht pitje pruttelen.
Doe de komijnzaad in een steelpannetje en zet het gas vol aan. Als je komijnzaadpoeder begint te ruiken, doe je de boter erbij. Als de boter gesmolten is voeg je de tomatenpuree toe en laat het een minuut pruttelen.
Voeg het prutje bij de rest van de soep en pureer alles met een staafmixer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten