Champignonballetjes

Ingrediënten
4 el olijfolie
1 ui gesnipperd
200 gr winterpeen
1 tl milde paprikapoeder
250 gr champignons, fijngesneden
70 gr tomatenpuree
1 blik linzen (400 gr), uitgelekt
4 sneetjes wit tijgerbrood, geroosterd
50 gr walnoten, gehakt
3 eieren
75 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding 
Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Schil ondertussen de winterpeen en snijd deze in hele kleine blokjes. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. Doe de paprikapoeder en champignons erbij en bak 10 min. Roer de tomatenpuree en bak 5 min. Meng de linzen erdoor en laat 15 min afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal het brood en de walnoten fijn in de keukenmachine. Meng door het groentemengsel. Voeg de eieren, kaas, peper en evetueel zout toe. Zet 10 min afgedekt in de koelkast.
Vorm met vochtige handen 20 balletjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie en bak ca 25 min in het midden van de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten