Romige witlofsoep met tijm en honing

Ingrediënten
4 struikjes witlof
2 bouillonblokjes
2 tenen knoflook
1 sjalotje
1 el olijfolie
2 tl mosterd
½ el honing
2 tl balsamicoazijn
2 tl gedroogde tijm
scheutje room
 

Bereiding 
Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Maak de witlof schoon en snij deze in grove repen.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de witlof toe en bak deze heel even al roerend mee.
Doe zoveel water erbij dat de witlof nog net niet onder staat. Doe de bouillonblokken en de tijm erbij en breng alles aan de kook. Laat ongeveer 10 min zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer grof. Maak de soep op smaak met mosterd, honig en wat balsamicoazijn. Roer tot slot wat room door de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten