Spruiten-kaasschotel

Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
600 gr spruiten, schoongemaakt
100 gr amandelen, grof gehakt
100 ml melk
50 gr melk
1 mespunt nootmuskaat
100 gr emmentaler, geraspt
200 gr flinterdunne rauwe ham, fijn gesneden

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min gaar. 
Halveer ondertussen de spruiten en kook ze in water met zout in 5 min. Giet ze af en spoel koud onder stromend water. 
Verhit ondertussen een koekenpan zonder boter en rooster de amandelen in 3 min goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.
Verwarm tegelijkertijd de melk 2 min in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Klop de melk met een garde door de puree. Voeg 25 gr boter, de kaas en nootmuskaat toe. Schep voorzichtig de spruiten, ham en amandelen erdoor. 
Verdeel over de ovenschaal. Snijd de rest van de boter in vlokjes en verdeel erover. Bak ca 15 min in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten