Bloemkool met mosterd

India

Ingrediënten
2 tl geel mosterdzaad
2 tl zwart mosterdzaad
1 tl kurkuma
1 tl tamarinde puree
2 - 3 el mosterdolie of olie
2 tenen knoflook, fijn gehakt
½ ui, fijn gesneden
600 gr bloemkool, in roosjes
3 mild groene pepers, zaad verwijderd en fijn gesneden
2 tl zwart komijnzaad

Bereiding

Maal de mosterdzaad tot een fijn poeder. Meng het met de kurkuma, tamarinde puree en 100 ml water tot een zachte vloeibare pasta.
Verwarm 2 el olie in een pan met een zware deksel tot het bijna rookt (medium warm). Verlaag het vuur en voeg te ui en knoflook toe en bak het tot het goudkleurig is. Bak de bloemkool in kleine porties, voeg meer olie toe als dat nodig is. Bak het tot het lichtbruin is. Voeg de pepers toe en bak voor 1 min of tot de pepers bruine randjes heeft.
Strooi de mosterdmengsel en zwart komijnzaad over de bloemkool en roer het goed door. Verhoog het vuur medium en breng het geheel aan de kook, ook al is er weinig saus. Verlaag het vuur naar laag en doe de deksel er op en kook de bloemkool totdat het bijna gaar is en de kruiden droog. Mogelijk moet je nog wat extra water over de bloemkool sprenkelen als het kookt om het vastplakken aan de pan te voorkomen.
Als er nog steeds vocht in de pan is als de bloemkool gaar is, sudder zonder deksel tot het droog is. Breng op smaak met zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten