Machchi moli - Vis is kokosmelk

India

Ingrediënten voor 4 personen
500 à 600 gr gefileerde makreel
1 tl zout
½ tl kurkuma
1 tl ghee (geklaarde boter) of arachideolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, ragfijn gehakt
1 tl geraspte verse gemberwortel
1 el kerrie
5 dl kokosmelk
2 dl dikke kokosmelk
1 citroen of 2 limoenen, uitgeperst

Bereiding
Spoel de visfilet af onder stromend koud water. Maak ze droog met keukenpapier. Wrijf ze in met een mengsel van zout en kurkuma en laat ze 10 min liggen.
Maak de ghee warm en fruit de ui erin totdat hij glazig ziet. Voeg dan de knoflook, de gemberwortel en de kerrie toe. Schep alles enkele malen goed om.
Voeg de kokosmelk toe en breng alles heel langzaam tot aan het kookpunt. Blijf voortdurend roeren. Leg de filets in de pan. Temper de warmtebron (kokos mag eigenlijk nooit echt aan de kook komen). 
Pocheer de vis gedurende 8 à 10 min. Schep de filets voorzichtig uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten