Gouden eieren curry

India

Ingrediënten
8 eieren
olie voor frituren
2 rijpe tomaten
25 gr ghee
1 ui, fijngesneden
1 knoflookpartje, fijngehakt
400 ml kokosmelk
1 tl gemalen kurkuma
½ tl cayenne peper
6 currybladerenBereiding
Kook de eieren 6 min, totdat ze medium hard zijn. Koel ze daarna snel in koud water. Pel de eieren en frituur ze in de olie. Vul daarvoor een zware sauspan voor ⅓ met olie en verwarm de olie tot 170 graden. Je kan het testen door te zien of een blokje brood bruin bakt. Frituur de eieren in porties totdat ze goud en krokant zijn. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Snij de eieren door de helft, als je wilt.

Snij een kruis in de tomaten. Laat ze in kokend water glijden voor ongeveer 20 sec. Pel de de huid af vanaf het kruis. verwijder de pitjes en de kernen en snij de tomaten grof.

Verwarm de ghee in een zware koekenpan op laag vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak totdat het zacht en goud van kleur is. Voeg de tomaat toe en bak totdat de tomaat zacht is. Roer rustig de kokosmelk toe. Daarna de kurkuma en cayenne peper en breng op smaak met zout. Breng het geheel aan de kook en laat 2 à 3 minuten pruttelen totdat de saus een beetje ingedikt is. Voeg de eieren toe en verwarm het nog 2 à 3 minuten. Garneer met currybladeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten