Aardappel masala

India

Ingrediënten
2 el olie
1 tl zwart mosterdzaad
10 currybladeren
¼ tl gemalen kurkuma
1 cm stuk gember, geraspt
2 groene pepers, fijn gesneden
2 uien, gesneden
500 gr vastkokende aardappelen, gesneden in blokjes van 2 cm
1 el tamarindepuree (zie recept onder tab smaakmakers)



Bereiding
Verwarm de olie in een pan met een zware bodem. Voeg het mosterdzaad toe en bedek de pan. Als ze beginnen te ploppen voeg je de currybladeren, kurkuma, gember, peper en ui toe. Bak dit, zonder deksel, totdat de ui zacht is.
Voeg de aardappelen en 250 ml water toe en breng het aan de kook. Doe de deksel erop en kook het totdat de aardappel gaar is. Als er nog vocht in de pan zit, bak je het zonder deksel totdat het vocht verdampt is. Als de aardappel nog niet gaar is en er zit geen vocht meer in de pan, voeg nog wat water toe en laat het weer koken.
Voeg de tamarindepuree toe en breng op smaak met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten