Preitaartjes met gorgonzola en walnoot

Ingrediënten
4 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
5 preien
60 gr walnoten
100 gr gorgonzola
vloeibare margarine
4 el paneermeel
3 eieren
1 dl slagroom


Bereidingswijze
Laat de plakjes deeg ontdooien.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
Hak de walnoten grof.
Snijd de gorgonzola in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 220?C (heteluchtoven 200?C)

Verwarm 2 kneepjes vloeibare margarine in een pan. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en fruit de prei ca. 4 minuten. Schep de gorgonzola en walnoten door de prei en laat enigszins afkoelen.
Vet de schaaltjes dik in met vloeibare margarine. Rol de plakjes deeg iets groter uit en bekleed de schaaltjes ermee. Het deeg mag over de rand hangen. Bestrooi de bodem met paneermeel.
Klop de eieren los met de room.
Verdeel de prei over de schaaltjes en schenk het eimengsel erover.
Bak de taartjes ca 30 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten