Rabarber-aarbeientoetje met mascarpone

Ingrediënten 
500 gr rabarber
4 aardbeien
1 borelglas aardbeienlikeur of aardbeiensiroop
2 zakjes vanillesuiker
suiker of zoetstof naar smaak
100 gram mascarpone
2 el sinaasappeljam of marmelade

Bereiding 
Maak de rabarber schoon en snij deze in niet te grote stukken.
Maak de aardbeien schoon en maak deze iets kleiner.
Roer de mascarpone los met de sinaasappeljam of marmelade.

Kook de rabarber zonder water, maar met de likeur of siroop plm. 15 minuten. (De rabarber moet zacht zijn en uit elkaar vallen). Doe de laatste 5 minuten van het kookproces de aardbeien erbij en laat deze even meekoken.
Laat de rabarber afkoelen. Maak de rabarber op smaak met de vanillesuiker en voeg naar smaak nog wat suiker of zoetstof toe.
Verdeel de rabarber over 3 glazen.
Doe bovenop de rabarber de sinaasappel-mascarpone. Versier eventueel met een reepje sinaasappelschil of een blaadje citroenmelisse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten