Salade van sperziebonen

Ingrediënten
500 gr sperziebonen
500 gr krielaardappeltjes
3 lente-uitjes
1 teentje knoflook
5 el olijfolie
1,5 el citroensap of rode wijn azijn
2 theelepels honing
peper en zout
250 gr gerookte rauwe ham
2 tomaten

Bereiding

Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Snijd de lente-uitjes in ringen. Hak de knoflook fijn.
Kook de sperziebonen en de krielaardappeltjes in ong. 10 minuten beetgaar. Klop een dressing van olie, citroensap, lente-ui, knoflook, honing, zout en peper. Mend de dressing door de lauwwarme sperziebonen en krielaardappelen. Laat de salade afkoelen. Snijd de ham in stukjes en de tomaat in parten. Schep deze vlak voor het serveren door de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten