Tagliatelle met champignons en witlof

Ingrediënten
300 gr tagliatelle
4 el olijfolie
1 duopak magere spekreepjes
1 teen knoplook, fijngesneden
1 bakje kastanjechampignons, gehalveerd

1 tl gedroogde oregano
1 scheut cognac
400 gr witlof
125 ml crème fraîche

Bereiding
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bak de knoflook, champignons en oregano 4 min. in het achtergebleven bakvet. 
Voeg een scheut cognac toe en bak het mengsel nog 2 min.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Voeg de witlof toe aan de champignons en roerbak 4 min.
Doe de spekreepjes en crème fraîche erbij en verwarm op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Schep het witlofmengsel over de pasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten