Meatloaf met noten

Ingrediënten
3 el pijnboompitten
2 sneetjes suikerbrood (van 1 cm dik)
100 ml volle melk
2 eieren, losgeklopt
500 gr rundergehakt
100 gr pistachenoten
3 bosuitjes, in ringetjes
4 el zoete mango chutney

Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Week het brood 2 min. in de melk. Meng met een lepel het brood met de eieren door het gehakt. Kneed de pijnboompitten, pistachenoten en ½ van de bosui erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Vorm er een brood van en leg het in een met bakpapier beklede braadslee. Bak in ca 30 min. goudbruin en gaar.


Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten voordat je het aansnijdt. Serveer met chutney en de rest van de bosui.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten