Kip piri-piri

Ingrediënten voor de kip
20 kipkarbonaatjes, met vel en bot

2 rode paprika's
2 gele paprika's
2 groene paprika's
6 takjes tijm
koriander

Ingrediënten voor de piri-pirisaus
2 rode ui
8 teentjes knoflook
4-6 piri-piripepers
2 el zoet gerookt paprikapoeder
4 citroenen
4 el witte wijnazijn
4 el worcestersaus
een grote bos verse basilicum

Bereiding kip
Verhit de oven tot 200 graden. Zet een grote pan op hoog vuur.

Leg de kip met het vel naar onderen op een plastic snijplank en maak een paar sneetjes in elk van de stukken vlees. Sprenkel er olijfolie over en strooi er peper en zout op. Leg de kip met het vel naar boven in de hete pan. Bak ze tot de onderkant mooi goudbruin is en keer ze dan om.

Bereiding piri-pirisaus
Pel de rode ui en doe hem met de gepelde teentjes knoflook, de pepertjes (zonder steeltjes), het paprikapoeder, de geraspte schil van de citroenen en het sap van 1 citroen in de blender. Doe er de witte wijnazijn, de worcestersaus, een flinke snuf peper en zout, de basilicum en een scheutje water bij. Pureer het mengsel tot een gladde saus. 

Snijd de paprika's in grove stukken en leg ze in de grillpan. Draai het vuur iets lager en houdt de paprika's continu in beweging.
Leg de stukken kip in een passende braadslede. Dek de kip af met de stukken paprika (houden het vocht van de kip vast). Schenk de piri-pirisaus over het geheel. Strooi er de takjes tijm over en zet de braadslede in het midden van de hete oven. Ongeveer 10 min of tot ze gaar zijn.
Haal de kip uit de over en strooi er koriander over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten