Croquetas de pescado (viskoekjes)

Ingrediënten
450 gr kruimige aardappelen

500 gr vis (kabeljauw, schelvis, heel of zalm)
3 dl visbouillon
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 tl pikante paprikapoeder
1 bosje verse peterselie, fijngehakt
1 el lichte olijfolie
3 grote eieren
zout en versgemalen (zwarte) peper
1-2 el bloem
2-3 el paneermeel
3½ dl olie (om te frituren)

Bereiding
Kook de aardappelen, giet ze af en pureer ze zonder er iets aan toe te voegen. Pocheer de vis in de visbouillon. Laat de vis afkoelen, verwijder het vel en de graten (of neem filet :) en trek het vlees los met een vork.

Fruit de ui 3 tot 4 min. in de olijfolie en voeg vervolgens de knoflook en de paprikapoeder toe.
Klop 1 ei los in een grote kop en voeg de vis, de ui en de peterselie toe. Breng het op smaak met peper en zout. Spatel het mengsel door de aardappelpuree.
Maak kleine balletjes van het mengsel en bedek ze met een laagje bloem.
Klop de overige eieren los. Rol de balletjes eerst door het ei en dan door het paneermeel.
Frituur de kroketjes knapperig en goudbruin in de hete olie. Lekker met aioli!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten