Aardbeien met witte chocolademousse en sinaasappelsaus

Ingrediënten
500 gr aardbeien

1 zakje vanillesuiker
200 gr witte chocolade
2½ dl slagroom
4 sinaasappels
100 gr suiker

Bereiding
Was de aardbeien onder koud stromend water. Laat ze uitlekken in de vergiet en droog ze af met keukenpapier. Verwijder de kroontjes, leg ze op een schaal en bestrooi ze met vanillesuiker. Zet de aardbeien koel weg tot gebruik.

Boen twee sinaasappels en rasp de schil eraf. Pers deze sinaasappels vervolgens uit. Schil de overige twee sinaasappels dik (incl het witte vel). Snijd de partjes tussen de velletjes uit. Het sap dat hierbij vrij komt kun je opvangen en samen met het eerder geperste sap gebruiken. 
Smelt de witte chocolade au beurre marie. Laat de chocolade daarna even afkoelen.
Klop de slagroom half stijf en vermeng deze met de witte chocolade.
Schep het chocolade mengsel in kleine glaasjes en laat ze opstijven in de koelkast.
Karamelliseer de suiker in een pan met een dikke bodem. Voeg daar de sinaasappelrasp en sinaasappelsap aan toe. Laat het geheel afkoelen.
Plaats de chocolademousse op een koud bordje en rangschik de aardbeien en sinaasappelpartjes daaromheen. Schep tenslotte de sinaasappelsaus rondom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten