Zuurvlees

Ingrediënten
1 pond runderriblappen (geen gesneden blokjes)
4/5 uien
1 bouillonblok
1 kopje azijn
1 el appelstroop
3 plakken ontbijtkoek (liever een duurder merk, lost beter op in de saus)
2 laurierbladeren

boter
peper en zout
water

Bereiding
Smelt de boter in de pan en bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout. Bak het vlees aan. Snij de uien in grove stukken.
Als het vlees bruin gekleurd is, doe je de uien, de bouillonblok, de stroop, de laurierbladeren en de azijn erbij. Vul aan met water tot het vlees half onder staat.
Laat dit 2 uur sudderen. Af en toe een scheutje water toevoegen, zodat het vlees niet droog kookt. 

Pak het vlees uit de pan. Trek met twee vorken het vlees van het vet. Als het goed is valt het vlees in draadjes uit elkaar. Gooi het vet weg en doe het vlees terug in de pan. Voeg de ontbijtkoek toe en laat het nog en uur sudderen.
Als de saus te dik wordt, doe je er nog wat water bij.
Het zuurvlees smaakt het best als je het een dag laat staan. Meestal dikt de saus dan nog wat in. Bij het opwarmen kan je er dan nog wat water bij doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten