Zachte kalfsragout

Ingrediënten
600 gr kalfslappen, in blokjes
25 gr boter
1 prei, in dunne ringen
1 winterpeen, geschrapt en in plakjes
1 el tijmblaadjes
150 ml witte wijn
150 ml rundvleesbouillon
125 ml crème fraîche
2 eierdooiers
1 el grove mosterd
zout en versgemalen peper

Bereiding
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verwarm in een braadpan de boter en bak het vlees rondom bruin aan. Schep de prei, de wortel en de tijm erbij. Schenk de wijn en de bouillon erbij. Zet het vuur laag en en stoof het kalfsvlees afgedekt in 2 uur gaar of tot het heel zacht is. Roer het zo nu en dan door.
Klop in een kommetje de crème fraîche los met de eierdooiers en mosterd. Roer het roommengsel door het vlees en laat het nog 10-15 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten