Worteltaartjes

Ingrediënten
100 ml zonnebloemolie
2 eieren
100 gr rietsuiker
100 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr walnoten
125 gr wortelen
½ el kaneel
½ el bakpoeder
1 tl zout
80 gr marsepein
voedselkleurstof (oranje en groen)
40 gr poedersuiker
2 tl eiwit

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180˚ C. Schil en rasp de wortelen heel fijn. Hak de walnoten fijn. Doe de olie met kaneel, bakpoeder en zout in een kom en klop er met de garde de eieren door en dan de suiker. Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en meng met een spatel tot een smeuïg geheel. Spatel dan de noten en de wortelen erdoor. Giet dit in met olie bestreken kleine muffinvormpjes. Zet ongeveer 25 min. in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.
Kleur de marsepein met behulp van voedselkleurstof. Maak nu van het marsepein kleine worteltjes. Haal de taartjes op tijd uit de oven en laat 10 minuten in de vorm staan afkoelen. Voeg het eiwit aan de poedersuiker toe en roer alles tot een glad glazuur is verkregen. Strijk het glazuur met een spatel zo glad mogelijk uit over de bovenzijde van de taart. Laat de taart daarna een half uurtje op een koele plek staan. Versier met de marsepeinworteltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten