Uienvlaaitjes met Parmezaan

Ingrediënten
250 gr bladerdeeg voor hartige taart
2 rode uien, elk in 8 partjes
1 el geknipte bieslook
0,6 dl melk
0,6 dl halfvolle slagroom
2 teentjes knoflook, gepeld, doormidden
1 eierdooier
½ el bloem
30 gr geraspte Parmezaanse kaas
¼ tl balsamicoazijn
1 tl olijfolie
2 tl fijngesneden peterselie

Bereiding
Verwarm de over voor tot 190 graden. Vet een bakplaat in. Breng de melk met room en knoflook in een steelpan aan de kook en laat hem 15 minuten afkoelen. Gooi de knoflook weg.
Klop de eierdooiers en de bloem tot een glad mengsel. Breng de melk weer tegen de kook aan en giet hem al roerend bij het dooiermengsel. Giet dit mengsel in een pan en laat het al roerend 4 tot 5 minuten op laag vuur koken tot het een dikke, romige vla is. Neem het van het vuur en roer de kaas en de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Leg het deeg uit en steek er 4 rondjes van 12 cm doorsnee uit. Leg ze op de bakplaat en verdeel de kaassaus eroverheen tot op ½ tot 1 cm van de rand. Leg op elk ervan een paar partjes uit. Klop azijn en olie door elkaar en sprenkel het over de uien.
Bak de vlaaitje in 15 tot 20 minuten goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten