Scones

Ingrediënten
300 gr bloem (iets extra voor het uitrollen)
1 zakje bakpoeder
30 gr roomboter
1 el poedersuiker
250 ml melk
1 tl zout
70 ml clotted cream (mengsel van crème fraîche en opgeklopte slagroom)
marmelade

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef de bloem, zout, poedersuiker en het bakpoeder boven een kom en meng door elkaar. Voeg dan de boter toe en snijd alles met 2 messen door elkaar. Voeg beetje bij beetje de melk toe en kneed het deeg heel snel en luchtig tot het glad is. Maak nu een bol. Bestuif een werkblad met wat bloem en druk de bol plat met de hand tot ongeveer 3 cm dik. Steek met een steker rondjes met een doorsnede 5 cm en leg dicht tegen elkaar op de bakplaat. Bak ze in 15 min in de oven, tot ze gerezen en lichtbruin zijn. Serveren met marmelade en clotted cream.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten