Sambal Goreng Teloor (hardgekookte eitjes in sambal)

Indonesië

Ingrediënten
6 eieren
1 ui
2 tenen knoflook
1 el sambal
1 el laospoeder
1 el bruine basterdsuiker
1 klein blikje tomatenpuree
half blikje kokosmelk
4 tl citroensap

Bereiding
Kook de eieren hard. Pel en snijd de ui en de knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de uien tot ze wat kleur beginnen te krijgen. Voeg de knoflook toe. Roer alles goed om en doe dan de sambal, laos, bruine suiker, tomatenpuree en de kokosmelk erbij. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.
Voeg 1 dl water toe en breng weer aan de kook. Halveer de eieren en voeg ze toe aan de saus. Laat het gerecht op laag vuur nog enkele minuten stoven. Voeg citroensap en zout naar smaak toe. Maak op smaak met ketjap manis.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen