Sajoer lodeh (groente in kokos)

Indonesië

Ingrediënten 
500 gr gemengde groenten (bijvoorbeeld: Chinese kool, spitskool of witte kool, sperziebonen of haricots verts, taugé, komkommer, broccoli of bloemkool (roosjes) en worteltjes),baby mais
6 sjalotjes,
2 el arachideolie
2 tl sambal oelek
1 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
1 tl Djawa (Javaanse kerrie)
½ tl knoflookpoeder
½ liter water
1 blokje kippenbouillon
2 el ketjap manis
2 el santen (cocoscrème)


Bereiding

De lekkerste sajoers krijgt u door de groenten beetgaar te koken.
Dat geeft een betere smaak en de vitaminen blijven behouden en de groenten zijn knapperig.
Om de sajoer zijn saus-achtige karakter te laten behouden, moeten de groenten niet afgegoten worden.

Maak de groenten schoon.
Snijd de groenten (behalve de taugé) in kleine stukjes.

Snipper de sjalotjes.
Verhit de arachideolie en fruit de sjalotjes onder voortdurend roeren en omscheppen tot ze glazig zien.
Roer er de sambal oelek, ketoembar, kerrie Djawa en knoflookpoeder door.
Voeg onmiddellijk daarna de groenten toe.
Schep alles enkele malen goed om.

Schenk er de kokende kippenbouillon bij en laat het geheel 5 à 6 minuten zachtjes doorkoken (de groenten dienen knapperig te blijven).
Roer de ketjap manis en de santen mix erdoor.
Laat er nog even de kook over komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten