Rode bietjes met knoflooksaus

Ingrediënten
400 gr gekookte rode bietjes
olijfolie
zout


Ingrediënten voor de knoflooksaus
halve plak casinobrood overlangs gesneden (of twee witte boterhammen)
2 tenen knoflook
1 el witte wijnazijn
6 el olijfolie

Bereiding
Haal met een mesje of met de hand de schil van de bietjes en snijd ze in hele dunne plakjes. Bereid de knoflooksaus. Week het witte brood zonder korst ongeveer 10 minuten in wat water. Doe de knoflooktenen, de azijn en wat zout in een keukenmachine. Knijp het brood uit en voeg dit ook toe. Pureer dit samen tot een glad mengsel. Voeg de olijfolie in een dunne straal toe, terwijl de machine draait. Ga zo door tot de saus vloeibaar is. Schep de saus in een kom en zet apart. Schik de bietjes op een platte schaal. Giet de knoflooksaus erover. Besprenkel met wat olijfolie en vers gemalen peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten