Reifkoeken (Reibekuchen/Baggus)

Ingrediënten
5 dikke kruimige aardappelen
1 dikke ui
1 volle el bloem
1 ei
Peper en zout

Bereiding
Schil de ui en snij hem fijn in de keukenmachine.
Doe de ui, de bloem, het ei en het peper en zout in een kom (alvast klaarzetten). Schil de aardappelen en rasp ze zeer fijn.
Hou de vaart erin, want de aardappelen kleuren snel bruin. Laat het vocht heel goed uit de aardappelen druppen. Liefst nog even aandrukken in een zeef of zo. Ik gebruik een platte spatdeksel. Als het vocht eruit is, dan roer je het door je mengsel dat al in je kom zit.
Bakboter in de koekenpan. Een flinke schep mengsel in de pan en zover mogelijk uitstrijken. Zorg dat het de vorm en dikte van een pannenkoekje krijgt. Het vuur goed hoog, zodat het snel bakt en een krokant randje krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten