Pindasaus

Indonesië

Ingrediënten
4 el zoete ketjap
2 sjalotjes
1 el laospoeder
1 el djahépoeder
3 el goela djawa (palmsuiker)
600 gr pinda’s
2 teentjes knoflook
300 ml melk (om de saus op de juiste dikte te brengen)
Sambal naar smaak

Bereiding
Pel en versnipper de knoflook en de sjalotjes heel fijn. Rooster de pinda’s kort in de koekenpan. Laat ze daarna in de keukenmachine draaien tot ze vloeibaar zijn (duurt ca 15 minuten). Verhit een ruime koekenpan op het vuur. Voeg wat olie toe en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook. Voeg de goela djawa, laos, djahé en 2 el sambal toe. Bak dit even mee en voeg dan de pindapasta toe. Verwarm dit en maak het dunner door steeds wat van de melk toe te voegen. Maak op smaak met de ketjap en eventueel nog wat sambal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten