Nasi Goreng

Indonesië

Ingrediënten
500 gr langkorrelige rijst
400 gr varkensfricandeau
3 rode pepers
1 ui
4 tenen knoflook
3 tl trassie
5 el ketjap manis naar smaak
1 prei
200 gr witte kool
1 halve winterpeen

Bereiding
Kook de rijst in ruim gezouten water. Pel de uien en de knoflook. Snijd de rode pepers in de lengte door en verwijder de zaadjes. Maal de uien, knoflook en de rode peper fijn in een keukenmachine.
Snijd de prei in ringen en was deze in een vergiet. Schil de wortel en snijd in kleine stukjes. Snijd de kool in dunne reepjes. Snijd het vlees in kleine blokjes. Verhit een ruime wok op het vuur en verhit hierin wat olie. Fruit de uien, knoflook en rode pepers en voeg de trassie toe. Voeg het vlees toe en bak dit mee. Voeg de groenten toe en maak op smaak met ketjap. Voeg de rijst toe als deze gaar is en bak mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten