Maarten's Chocolade taart

Ingrediënten
1 pak bastognekoeken, verkruimeld
2 ons boter, gesmolten
600 gr pure chocolade, au-bain-marie gesmolten
6 dl slagroom, geklopt (niet te stijf)
1 borrelglaasje cognac, amaretto, whiskey, jutter (!)
cacao-poeder

Bereiding
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Meng verkruimelde bastognekoeken met gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een (eet-)lepel. Zet springvorm in de koelkast.
Meng de gesmolten chocolade al kloppend met de slagroom totdat alles goed gemengd is (met een mixer). Voeg alles laatste drank toe. Stort het chocolade/slagroom-mengsel in de springvorm en laat een nachtje opstijven in de koelkast. Zeef als laatste een laagje cacao-poeder over de taart. Geen andere decoratie, dat is niet chique.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten