Konijnbouten

Ingrediënten
4 konijnenbouten
5 uien in schijfjes/ringen
10 gedroogde pruimen
scheut azijn
1 el stroop
4 plakken ontbijtkoek
peper en zout
eventueel rode wijn
eventueel een paar laurierblaadjes

Bereiding
De 4 bouten goed drogen. Bestrooi de bouten met peper en zout. Bak ze in 10 minuten aan beide kanten tot het mooi bruin is.
Voeg een scheut azijn, de uien en de pruimen toe. Laat het sudderen met de deksel op de pan. Af en toe wat azijn met wat water erbij (of rode wijn). Doe er eventueel wat laurierbladeren bij.
Ongeveer een uur laten sudderen, totdat het vlees wat los komt. Voeg stroop en ontbijtkoek toe. Laat sudderen totdat de ontbijtkoek is opgelost.


Variatie op z’n Belsjch
Donker bier in plaats van wijn erbij!
2 sneetjes witbrood (zonder korst) aan beide zijden dik insmeren met mosterd en mee laten sudderen.
Eventueel wat bindmiddel gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten