Knoflookpaddestoelen

Ingrediënten
200 gr kleine champignons
1½ el olijfolie
2 tenen knoflook, uitgeperst
2 el witte wijn
1 tl tomatenpuree
½ tl tijmblaadjes, plus extra om te garneren
zout en peper

Bereiding
Giet de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook in 1 minuut in de olie. Voeg de paddenstoelen toe en schep ze goed door de olie.
Roer de rode wijn en de tomatenpuree door elkaar en giet dit over de paddenstoelen. Voeg de tijm en zout en peper naar smaak toe. Laat de paddenstoelen 15 tot 20 minuten pruttelen en schep ze af en toe om. Doe dit tot de meeste vocht is verdampt en de paddenstoelen glanzen en sappig maar niet nat zijn.

Variaties
1 Vervang de witte wijn door sherry en voeg in plaats van tijm een ½ tl oregano toe.
2 Roer voor het opdienen 1 el slagroom door de paddenpoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten