Knoflookbolletjes met kaas

Ingrediënten voor het deeg
200 gr wittebroodmeel
1 tl instantgist
½ tl zout
1 el olijfolie
1¼ dl warm water

Ingrediënten voor de bovenkant
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, uitgeperst
150 gr mozzarella, in dunne plakjes
zwarte peper
fijngesneden peterselie

Bereiding
Vermeng de bloem met de gist en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet de olie en het water erin en kneed alles tot een glas mengsel. Stort het deeg op een met een bloem bestoven werkvlak en kneed het 5 tot 10 minuten tot het soepel en elastisch is. Leg de deegbal in een schone, met olie ingevette schaal en zet hem afgedekt met plastic folie 1 uur op een warme plaats tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven tot 200 graden. Vet twee bakplaten dun in. Verdeel het deeg in 8 stukjes en vorm er rondjes of ovalen van. Leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaten.
Roer de olie en knoflook door elkaar en besprenkel het deeg ermee. Leg op elk bolletje een plak kaas, bestrooi ze met peper en bak ze in ca 12 minuten gaar en goudbruin. Serveer direct en bestrooi met peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten