Knien in 't zoer (konijn in het zuur)

Ingrediënten
2 uien
1 dl azijn
6 kruidnagels
6 peperkorrels gekneusd
2 laurierblaadjes
2 tl zout
5 grote konijnenbouten
50 gr boter
2 plakken peperkoek (ontbijtkoek)
2 el appelstroop
2 1/2 el suiker
1/2 dl rode wijn
maïzena

Bereiding
Uien pellen en in ringen snijden.
in grote kom ui, azijn, kruidnagels, peperkorrels, laurierblaadjes, zout en ½ liter water mengen.
Konijn erdoor scheppen en afgedekt in koelkast ± 24 uur laten staan.
Konijn uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier.
in braadpan boter verhitten en konijn rondom bruinbakken.
Marinade (ongezeefd) toevoegen en aan de kook brengen.
Ontbijtkoek, appelstroop en suiker toevoegen en op laag vuur afgedekt 45-60 min. gaar braden, laatste 15 min. van braadtijd deksel verwijderen, zodat de saus iets kan indikken.
Konijn uit pan nemen en op schaal leggen.
Saus boven andere pan door zeef schenken.
Wijn bij saus schenken.
Saus aan de kook brengen en op hoog vuur laten indikken tot mooie, lichtgebonden saus ontstaat (eventueel saus binden met maïzena).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten