Kaneelbroodjes

Ingrediënten voor het brood
250 gr bloem
½ zakje gist
1 tl zout
25 gr zachte roomboter
80 ml warme melk
1 ei


Ingrediënten voor de vulling
50 gr bruine basterdsuiker
1 el kaneel
50 gr zachte boter
30 gr kristalsuiker

Bereiding
Meng de gist met de (warme!) melk en laat even staan. Maak van bloem, gist, zout, warme melk, ei en boter een soepel deeg. Laat dat 15 minuten rijzen (in de oven op 30 ºC met een natte doek erover). Bekleed een kleine ronde vorm met bakpapier.
Meng bruine basterdsuiker met kaneel. Strooi wat bloem over het werkblad. Rol het deeg voorzichtig uit tot een rechthoekige plak van ca 30x15 cm. De smalle kant dient voor je te liggen. Zorg dat het deeg niet aan het werkblad plakt, door de plak en het werkblad regelmatig te bestuiven met de wat bloem.
Bestrijk de deegplak met de rest van de zachte boter. Strooi het suiker/kaneel mengsel over de plak, behalve over de onderste 2 cm (plakrand). Rol het deeg losjes op tot een dikke rol (naar je toe rollen). Snijd de rol in 16 gelijke stukken.
Dip de stukjes deeg in de kristalsuiker en zet ze op hun snijkant in de bakvorm, zodat de windingen goed te zien zijn. Zet ze tegen elkaar aan! Bak de kaneelbroodjes in ca 30 minuten gaar en goudbruin. Bestrijk de kaneelbroodjes direct na het bakken met de resterende zachte boter, zodat ze mooi gaan glimmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten