Indiase kip met kokos

Ingrediënten
750 gr kipfilet
500 gr uien
6 el plantaardige olie
4 tenen knoflook
1 tl komijnzaad
5 tl ajowan
1 tl zwart mosterdzaad
4 gedroogde rode pepertjes
10 kerrieblaadjes
stukje verse gember
1 tl nootmuskaat
2 stokjes kaneel
1 tl fenegriek
2 tl tamarindepasta
1 tl koenjit (kurkuma/tumeric)
4 tl korianderzaad gemalen
1 blik kokosmelk
250 gr geraspte kokos
zout & peper

Bereiding
Pel en hak de uien en de knoflook. Schil de verse gember en rasp het fijn met een handrasp. Maal de rode pepertjes fijn in een vijzel. Verhit een ruime wok of koekenpan op het vuur. Verhit hierin de olie. Bak hierin eerst het komijnzaad, mosterdzaad en ajowanzaad aan. Als het begint te knisperen voeg dan de kerrieblaadjes, uien, knoflook, rode pepertjes, gemberrasp, peperkorrels, nootmuskaat, kaneelstokjes, tamerindepasta en fenegriek toe. Roer dit goed door. Voeg dan de koenjit, het gemalen korianderzaad en de helft van de geraspte kokos toe. Roer alles goed door. Dep de kipfilet droog en snijd in dunne reepjes. Voeg de kipfilet toe aan het kruidenmengsel en bak het ongeveer 5 minuten op hoog vuur mee. Zet het vuur dan lager en voeg de rest van de geraspte kokos en de kokosmelk toe. Sudder het gerecht ongeveer 20 minuten tot de kip gaar is en serveer met de andere gerechten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten