Gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten voor de balletjes
1 gesnipperde ui
2 fijngehakte knoflookteentjes
1 ei
1 beschuit
300 gr lamsgehakt
1 tl tijm (vers of gedroogd)
1 tl majoraan
zout en peper
20 gr boter
2 el olijfolie


Ingrediënten voor de saus
500 gr tomaten, ontveld
1 el olijfolie
1½ dl rode wijn
2 laurierblaadjes

Bereiding van de saus
Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de tomaat, wijn en laurier toe. Laat het mengsel op laag vuur zachtjes pruttelen tot een dikke tomatensaus ontstaat. Roer regelmatig. Breng eventueel op smaak met zout en peper.


Bereiding van de gehaktballetjes
Kneed de ui, knoflook, ei en beschuit door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met tijm, majoraan, zout en peper. Vorm er ca. 15 balletjes van. Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten