Gazpacho Andaluz

Ingrediënten
2 sneetjes wit (Spaans) brood
500 gr tomaten, ontdaan van vel en pit en in stukken gesneden
1 komkommer, ontdaan van vel en pit en in stukken gesneden
1 groene paprika, zonder pitjes en in stukken gesneden
4 tenen knoflook
1,25 dl (goede) olijfolie
zout
2 el wijn of sherryazijn

Bereiding
Het brood moet eerst in stukjes worden gebroken en besprenkelt met water. Laat het brood 30 minuten zo staan. De tomaat, komkommer, paprika en de knoflook worden gepureerd (in een keukenmachine of met een staafmixer) samen met het brood en de als laatst toegevoegde olie. Voeg er eventueel water bij om de gewenste dikte te bereiken. Uiteindelijk kan de gazpacho op smaak worden gebracht met azijn en zout. Voor het serveren moet de gazpacho tenminste 1 uur in de koelkast hebben gestaan.
De gazpacho Andaluz wordt koud geserveerd. Als garnering kan men schaaltjes met fijngesneden stukjes paprika, tomaat, ham en dergelijke toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten