Cranberry - rodewijnsaus

Ingrediënten
2 el arachideolie (pindaolie)
2 sjalotjes, fijngesnipperd
1 selderijstengel, fijngesneden
1 wortel, fijngesneden
250 ml rode wijn
250 ml runderbouillon
paar jeneverbessen
5 el cranberryjam
peper en zout

Bereiding
Verhit de olie in een steelpan. Doe de sjalotjes, selderij en wortel erbij. Bak het 5 minuten en af en toe roeren (of totdat alles heel lichtbruin is). Voeg de wijn, bouillon en bessen toe en breng het aan de kook. Laat het vervolgens 20 minuten zachtjes koken (of totdat de saus tot de helft is ingedikt). Voeg de cranberrysaus toe. Roer de saus totdat de cranberrysaus is opgelost. Voeg naar smaak peper en zout toe.


Serveertip
Serveer het met het gegrild biefstuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten