Champignons met notensalsa

Ingrediënten
6 reuzen champinons
20 gr boter
1 teen knoflook
75 gr hazelnoten
1 citroen
3 takjes gesneden peterselie
zout en zwarte peper

Bereiding
Verwarm de gril voor. Borstel de champignons voor. Snijd de steeltjes gelijk met de hoed. Leg ze met het hoedje naar onder op een licht ingevette bakplaat of ovenschaal.
Smelt de boter in een steelpan. Lepel de boter over de champignons. Zet de champignons 3-5 minuten onder de gril, of tot ze gaar zijn. Bestrooi ze met peper en zout.
Pel de knoflook. Hak de noten en de knoflook grof. Borstel de citroen goed schoon, droog hem en rasp de schil.
Meng de knoflook, noten, peterselie en citroenschilletjes. Voeg eventueel naar smaak een paar druppels citroensap toe. Leg de champignons op een schaal en schep wat van de salsa erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten