Bloemkoolsoep

Ingrediënten
1 ui
2 lente-uitjes in kleine stukjes
1 teen knoflook
olijfolie
500 gr bloemkool
2 groentebouillontabletten
ca 30 gr geroosterd amandelschaafsel
125 ml crème fraîche
scheutje citroensap
peper uit de molen

Bereiding
Ui en knoflook snipperen en daarna een minuut fruiten in een soeppan. Bloemkool (in roosjes) 2 minuten mee bakken. Bouillonblokjes en een liter water toevoegen.
Laat de soep aan de kook komen. Zet het vuur lager en laat de soep 10 minuten zacht koken tot de bloemkool gaar is.
Pureer de soep met behulp van een staafmixer of keukenmachine. Meng de crème fraîche en het citroensap erdoor. Warm de soep nog even door tot hij goed heet is. Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden en strooi er het amandelschaafsel, flink wat peper en de lente-uitjes over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten