Basis pizza

Ingrediënten voor het deeg
2 zakjes gist
½ el zout
1 tl suiker
2 el olijfolie
500 gr bloem
300 ml handwarm water


Ingrediënten voor op de pizza
2 blikken tomaten
100 gr geraspte kaas
2 el oregano
100 gr ham

Bereiding
Meng de gist en de suiker door het water. Laat dit 5 minuten staan. Giet het dan bij de bloem in de kom, samen met de olijfolie en het zout. Kneed dit goed met de hand, tot een mooi deeg ontstaat. Leg een natte theedoek over het deeg en laat 20 minuten rijzen in de oven op 40°C. Maak intussen de tomatensaus. Verwarm de tomaten uit blik in een pan met de oregano en laat een beetje inkoken. Haal het deeg uit de oven. Verwarm de oven nu voor op 225°C. Verdeel het deeg in 10 gelijke bollen. Bestrooi een schoon aanrechtblad met wat bloem en rol hier de bollen deeg op uit, met een deegroller. Leg de pizzabodems op een beklede bakplaat en bestrijk dun met wat tomatensaus. Bestrooi met wat geraspte kaas en beleg met ham. Bak ze 12 minuten in de oven.


 Ingrediënten: rode ui, champignons, spinazie, geraspte kaas, mozzarella.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten