Bananenmousse met kokosijs en bananenchips

Ingrediënten
500 gr heel rijpe bananen
1 bijna rijpe (bak)bananen
3 citroenen
2 sinaasappels
250 gr suiker
4 el water
6 blaadjes gelatine
7 dl slagroom voor de mousse
1 l kokosijs

Bereiding
Klop de slagroom met een garde in een roestvrijstalen kom tot het rimpelt maar niet stijf is. Pel de rijpe bananen en snijd deze in stukken. Pers de citroenen en de sinaasappels uit en meng met de bananen, suiker in een keukenmachine of blender tot een glad mengsel. Doe dit in een schone kom. Verwarm 4 eetlepels water en haal het pannetje daarna van het vuur. Voeg de gelatineblaadjes toe en roer goed. Doe dit bij de bananenpuree. Spatel er geleidelijk en voorzichtig de room door tot een homogene massa ontstaat, maar roer niet te veel. Verdeel de mousse over kleine bakjes en zet in de koelkast om op te stijven.
Maak intussen de bananenchips. Verwarm een pan met plantaardige olie tot 160 °C. Snijd de hardere bananen schuin in dunne plakjes en leg ze 5 minuten in een bak met koud water en 1 theelepel zout. Laat de plakjes goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. Bestuif ze aan beide kanten dun met bloem. Frituur de plakjes banaan in kleine porties in 2-3 minuten knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Maak vlak voor het serveren de borden op met de mousse, een bananenchip en een bolletje ijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten